Natječaji


Poetski natječaj za Prilog Diskursa, časopisa za književnost, kulturu i društvene teme 

Portal "Očaravanje" i časopis "Saphoart" raspisuju natječaj za objavu poezije i likovnih ostvarenja u prvom Prilogu časopisa "Diskurs" pod motom Ujevićeve pjesme "Pobratimstvo lica u svemiru".

Pod kojim uvjetima možete sudjelovati na ovom natječaju? Pod uvjetom da je vaša pjesma potaknula nekog pjesnika da napiše svojevrstan odgovor na nju, pod uvjetom da ste vi, inspirirani pjesmom nekog suvremenog pjesnika, napisali svoju pjesmu ili ste s nekim pjesnikom vodili poetski dijalog, ili samo svojim stihovima intervenirali u njegovu pjesmu. Dakle, šaljete nam ili zajedničku pjesmu ili dvije pjesme spojene obostranim nadahnućem. Pjesme nam šaljite samo uz pristanak pjesnika s kojim ste ostvarili pobratimstvo, odnosno, poetsko djelo.

Pošaljite nam i vaša likovna ostvarenja(slike, crteže, fotografije) koja ne moraju biti u paru, a koja su vaše autorsko djelo. Likovna ostvarenja šaljite na mail zoran.hercigonja@gmail.com , a pjesme na mail marijajuracic@net.hr do 15. studenog 2020.

Razveselite nas lijepim ostvarenjima!

Marija Juračić, prof.

Zoran Hercigonja, mag. edu. inf. PIŠITE ZA "DISKURS"

Urednici časopisa "Sapphoart" i portala "Očaravanje" pokreću časopis za kulturu, umjetnost i društvene teme "Diskurs". Časopis će izlaziti dva puta godišnje. Namjeravamo dati mjesto književnicima koji su nekada djelovali na ovim prostorima, a čije stvaralaštvo pada u zaborav, te onim piscima, likovnim i glazbenim umjetnicima koji tek izgrađuju svoj umjetnički put. Stranice časopisa otvaramo i društvenim djelatnicima koji imaju što reći o svojoj domeni interesa. Književni dio časopisa vodi profesorica Marija Juračić pa književne tekstove (poeziju, prozu, drame i diskurzivne književne vrste) šaljite na mail marijajuracic@net.hr. Rubrike likovne i glazbene umjetnosti uređuje profesor Zoran Hercigonja pa te priloge šaljite na mail zoran.hercigonja@gmail.com.

  1. Radove šaljite u jednom Word dokumentu, pisane latinicom sa svim dijakritičkim znakovima. U suprotnom ih nećemo uzeti u obzir. Na vrh dokumenta napišite svoje ime i prezime, e-mail adresu, broj telefona i oblik teksta (pjesma, ulomak romana, priča... glazba, likovna umjetnost... filozofija, religija, psihologija...)
  2. Radove ne honoriramo i ne čuvamo ih.
  3. Prozni radovi ne smiju imati više od 10 000 riječi.
  4. Uredništvo časopisa ne snosi odgovornost za eventualna otuđenja autorskih radova.
  5. Odgovaramo na svaki dopis u roku 7 dana, pa ako niste dobili odgovor, pošaljite dokument ponovno.

Urednici:

Marija Juračić, prof,

Zoran Hercigonja, prof.


-ČASOPIS ZA KULTURU, UMJETNOST I DRUŠTVENE TEME-
Izradio Webnode
Izradite web-stranice besplatno!